Patient in Focus’ fokus med dine DrugStars-stjerner

Af hjertet tak skal I have.

 

Af hjertet tak skal I have.

I Patient in Focus er vi både glade, taknemmelige og stolte helt ud til tåspidserne fra hårrødderne af, fordi vi har modtaget 7000 kroner i donation fra DrugStars. 

Denne donation havde vi ikke haft, hvis det ikke var på grund af dig, og at du vælger os iblandt mange at donerer dine DrugStars stjerner til. Så for din tid, tanke og tro på os, kan vi kun give en oprigtig og hjertevarm tak, eller det er faktisk ikke helt rigtigt, vi vil rigtig gerne give mere tilbage som tak til dig.  

Vi vil være med til at forbedre forholdene for os patienter

For vi vil nemlig rigtig gerne fortælle dig om hvad dine DrugStarts-stjerner til os går til.

Patient in Focus er jo en nonprofit patientforening – altså vi arbejder gratis -, så DrugStar-stjernerne går direkte ind i projekter som skal forbedre forholdene for os patienter. For vi synes det halter lidt med forholdene for os patienter angående vores sikkerhed og anonymitet. Så vi, Patient in Focus, vil selvfølgelig bruge dine DrugStars-stjerner på dig og opdatering på din sikkerhed og anonymitet. Vi tror nemlig på, at vi, patienter, kommer længere ud med vores budskab, hvis tilgangen bliver nemmere og mere enkelt, hvilket vi så vil hjælpe med at gøre det. 

Hvad er DrugStars, og hvordan fungerer det?

Igen, til dig som allerede er godt i gang med og donerer dine DrugStars-stjerner til os, og dermed donerer til en god sag hver eneste dag, du skal vide at vi ser dig og at vi værdsætter dig utrolig meget, og at vi virkelig tror på at sammen kan vi gøre en kæmpe forskel. 

Til dig som ikke har hørt om DrugStars før, eller som har hørt ganske lidt om det, og måske har tænkt på at komme i gang med at benytte sig af DrugStarts, men ikke er begyndt endnu, måske fordi du føler at det er uoverskueligt? (det ved vi, du absolut ikke vil være den første som føler). Så vil vi rigtig gerne lige fortælle dig lidt mere om DrugStars som koncept, og dens faktiske enkelthed.  

Psst, lige inden vi kommer i gang med noget liiiidt tørt info-tekst, så vil vi rigtig gerne have at du allerede nu ved at det koster dig ikke en krone at donere dine DrugStars-stjerner, det kræver bare en lille bitte del af din daglige tid, og dét er da til at overskue når det går til et velgørende formål, ikke? Det kan gøres i sengen, på sofaen, på toilettet, på gåturen på – you get the point   
Jeg selv (skribent: Maibritt Kuhr) bruger DrugStars, og jeg tænker tit den varme tanke, når jeg donerer mine stjerner, om hvor fantastisk det er at jeg dagligt kan være med til at hjælpe og gøre en forskel for mig og så mange andre mennesker, og at jeg kan gøre det ved bare at tage min medicin, mine vitaminpiller og min fiskeolie. Ærligt fortalt, så er jeg altså også én af de mennesker som er fan af at indbygge belønninger for mig selv i hverdagen, og DrugStars virker som sådan én, og dét er bare så skønt 

Nå. Nu til det liiidt tørre, men super rare at vide (jeg forsøger at gøre det kortfattet): 

  • DrugStars er dansk (wii-huuu, det er da bare mega sejt altså!)
  • Opstartede i 2016
  • Deres mål er at give oprigtig indsigt i koblingen mellem farmaceutiske virksomheder og dens betalere, altså os patienter. De er meget ærlige (generelt, men også) omkring at denne opgave er besværlig, og at de stadig lærer og forbedrer sig dagligt – hvilket du og jeg netop kan være/er en kæmpe del af (sammen står vi mange og stærke, woop-woop!).

Hvis du sidder med dette spørgsmål, som jeg også selv har siddet med: 
”Hvor får DrugStars pengene fra til at kunne forvandle vores DrugStar-stjerner til faktiske penge til de økonomiske donationer, som de giver til de forskellige patientforeninger?”

(Psst, jeg tænker nemlig du minder om mig, og gerne vil vide dette, eftersom der ligger noget etisk indlejret i dette, og vi kan godt lide at være etiske korrekte mennesker, jo…)
Så skriver DrugStars herom, at; (jævnfør deres hjemmeside, DrugStars.com)

  • De får dem ved at sælge dén data og indsigt som app´en er med til at generere til ”Big Pharma”. Herom gør DrugStars meget klart inde på deres hjemmeside, at dette ikke skal forstås som om at de er i ”lommerne på ”Big Pharma””. De sælger data for at betale for deres brugers donationer, altså vores donationer (en stjerne er lig med 7 øre), men de gør det allermest for at hjælpe alle som er involverede med medicin, sådan at der kan laves bedre, mere sikre og billigere produkter, og for at sikre at der er bedre forståelse for dén vigtige indsigt der ligger i hele verdens vidensdatabase herom – altså at der er bedre forståelse for os, patienter.
    Det er vigtigt for DrugStars og forklare, og det er vigtigt for du og jeg at vide, at DrugStars aldrig kunne finde på at sælge vores personlige informationer videre. Ligesom du og jeg, er de overhovedet ikke interesseret i at nogen ved hvem der tager hvilken medicin. 
    Dén videns værdi, som DrugStars sælger videre, er i dens volumen, mønstre og indsigt i om hvad patienter oprigtigt føler, tænker og oplever når de tager deres daglige medicin, medicinen i sig selv er ligegyldig.  

DrugStars vision og mission

DrugStars vil gerne være med til at forstærke patienters stemme, vores stemme, når det kommer til lægemidler, og det vil de, fordi de mener at patienter er de helt rigtige eksperter når det kommer til lægemidler, og fordi de gerne vil udfordre den nuværende tendens med at patienters stemme bliver ignoreret i diskussioner om patient-medicin, medicin og medicin-effekt. Det er nemlig DrugStars vision at få skabt et sundhedsvæsen som lytter til de millioner af patienters erfaringer angående medicin, som er derude i verden. I denne fremtidsorienterede vision skal patienters erfaring med medicin ikke blot lyttes til, men også blive hørt af blandt andet sundhedsprofessionelle verden rundt. For det er nemlig DrugStars mission at forbedre patienternes dagligdag ved at huske dem på at tage deres medicin, samt facilitere muligheden for at  den enkelte patient kan dele sin erfaring angående sin medicin via app’en, og dermed give den enkelte patient en chance for at støtte lige nøjagtig dén eller de patientforeninger som den enkelte patient synes. Deres mission er altså at det skal komme til at føles godt for os at tage vores medicin (eller kosttilskud, eller p-piller, eller…), fordi vi dermed kan hjælpe de/dén patientforening/patientforeninger vi vil ved at donere vores DrugStars-stjerne til dem, og dermed kan vi hjælpe foreningen med at gøre mere (det kan for eksempel være DrugStars du vælger at donere til jo, hvis du ikke allerede er én af de fantastiske mennesker som allerede gør det (blink, blink)).  Og og og, ikke at forglemme det brede og store perspektiv som er, at ved ”bare” at tage vores medicin kan vi få en stemme, en stemme som bliver dokumenteret og hørt. 

Det er ”win-win”
Lad os være ærlige. Jeg vil i hvert fald gerne være helt ærlig overfor dig. 

Jeg har et kærligheds-had forhold til min livssituation med min sygdom og til min medicin.
1) Jeg kan ikke undvære medicinen, og når jeg tager den, hjælper den mig. 
2) Når jeg tager medicinen, bliver jeg mindet om, at jeg er syg, at noget ved mig ikke er som det bør være. 
Medicinen er objektivt set ikke god for min krop i længden, men jeg kan ikke undvære den på kort sigt. 
Jeg hader dét faktum, at jeg er én af de mennesker som så tidlig i mit liv er afhængig af smertestillende præparater på sengebordet og konstant med mig i tasken, når jeg ikke er hjemme. Men faktum ér, at jeg ér altså én af disse mennesker, og jeg har kun dette liv (det er i hvert fald hvad jeg tror på), og jeg skal have det bedste ud af det, simpelthen – også selvom det er et liv med sygdom og medicin. 
DrugStarts gør det sjovere for mig at tage min medicin. Og den (jeg skriver den fordi app’en repræsenterer DrugStars for mig i min hverdag) giver et element af mere meningsfuldhed ved at tage min medicin. Og dét er bare dejligt. Jeg synes det er ikke mindre end fantastisk, at jeg kan være med til at gøre en forskel på forskellige måder bare ved at tage min ellers lettere forhadte medicin. Jeg kan ikke se andet end ”win-win” i den her situation. 

Du sidder måske nu og tænker på, om du virkelig behøver have en app såsom DrugStars for at minde dig om at tage din medicin, men en artikel fra redaktionen på netdoktor.dk har tilbage i 2017 skrevet, at det faktisk kun er 40% af alt udskrevet medicin som indtages som anvist af lægen. Artiklen skriver videre at den form for adfærd ikke kun har omkostninger for patientens eget helbred, men at det også lægger pres på sundhedsvæsenet i form af hyppigere lægebesøg og indlæggelser [1]
Igen, det er ”win-win”.

Hop ind og dowload appen HER


Maibrit 170 skribentNovember 2020
Skribent: Maibritt Kuhr

 

[1] https://www.netdoktor.dk/nyheder/ny-app-haelper-dig-med-medicinen-og-stoetter-velgoerenhed.htm