Den naturlige bekymring, usikkerhed og tilbagevendelse af angsten. 

Dette er nogle af de følgere som epidemien af coronavirus har givet mange. Bekymringer, som er “jeg i risikogruppen”, “Er jeg smittet?”, “Kan jeg smitte andre?”, “Dør jeg, hvis jeg bliver syg?”

Nogle bekymringer kan tage overhånd og blive til angst eller et tilbagevendelse af angstanfald. Dette kaldes helbredsangst og i den nye pjece fra sundhedsstyrelsen, hvor du kan læse om symptomerne på helbredsangst, og hvad du skal være særlig opmærksom på hos dig selv og dine nærmeste. Hvornår skal du søge hjælp eller opfordre andre til at gøre det? Og hvad kan du selv gøre for at håndtere angsten?

Pjece: Ny coronavirus og frygt for sygdom

Uddybende materiale om COVID-19 og helbredsangst

Helbredsangst

 

Det er op til hver enkelt af os at mindske udbredelsen af coronavirusen . Alle, inklusive unge og raske personer, skal undgå større forsamlinger i denne periode. Det skriver sundhedstyrelsen i disse dage.

Patient In Focus vil derfor gerne hjælpe til, hvor vi kan! 

Patient in Focus tilbyder derfor et dagligt fællesmøde for kroniske syge og deres pårørende. Med Corona-Kronisk vil vi skabe et forum, hvor deltagerne kan åbne for de dybeste følelser og bekymringer relateret til coronavirus epidemien – uden fordomme og ynkende blikke.

Vi vil give dig som er kronisk syge muligheder for at dele erfaringer, bekymring og inspiration for at opleve et inkluderende fælleskab. Vi besvarer dine coronavirus spørgsmål relateret til livet som kronisk syg.

Det daglige fællesmøde afvikles som en webkonference. Agenda og afvikling af fællesmødet varetages af patienteksperter fra Patient in Focus. Du kan deltage gratis – læse mere HER.